Sluit

Mondkapjes.com maakt gebruik van cookies voor een correcte werking van de website.

Campagne Zet hem op, Ruim het op! van start

Campagne Zet hem op, Ruim het op! van start

Ergert u zich ook groen en geel aan alle rondslingerende mondkapjes als zwerfafval? Wij als een van de grootste mondkapjes leveranciers van de Benelux kunnen het niet langer aanzien en doen een oproep aan alle consumenten.

Zet hem op, Ruim het op!

Onder deze werktitel zijn we een campagne gestart, met als doel de gebruiker bewust te maken van dit alsmaar groeiende probleem. We willen iedereen oproepen mee te denken, hoe we dit probleem het beste kunnen aanpakken. Of dit nou een ludieke campagne is, een productinnovatie of een landelijke inzamelingsactie zolang het maar bijdraagt aan een duurzame oplossing. Het beste idee wordt ook nog eens beloond met € 1000,-! 

Hoe erg is het probleem?

Wegwerpmondkapjes zijn voor een groot deel gemaakt van polypropeen. Net als andere plastics wordt dat niet in de natuur afgebroken. Een mondkapje dat niet opgeruimd wordt, draagt net als de lege flessen en plastic tassen bij aan onze milieuvervuiling. Maar naast de milieuschade is er ook een risico dat het mondkapje geïnfecteerd is met het Coronavirus. Als kinderen deze 'zwerfkapjes' nietsvermoedend oppakken, zou dit dus zelfs tot een besmetting kunnen leiden. Het is dus duidelijk dat dit een groeiend probleem is. Belangrijk dus dat we ervan bewust worden en met elkaar opzoek gaan naar effectieve oplossingen.

Ik heb een goed idee!

Heeft u een goed idee voor het tegengaan van 'zwerfkapjes'? Dan zijn we geïnteresseerd in uw plan. U kunt uw idee insturen naar: zethemopruimhetop@mondkapjes.com. Het gouden *idee zal worden beloond met een bedrag van €1000,- euro en hij of zij gaat samen met ons de strijd aan tegen de zwerfkapjes of misschien zelfs wel zwerfafval in het algemeen.

*De komende weken zullen we de ingezonden ideeën uitlichten en daaruit zal uiteindelijk een winnaar worden gekozen. Deze persoon wordt bekend gemaakt middels publicatie van het idee op de website en op de sociale media.

Post comments