Sluit

Mondkapjes.com maakt gebruik van cookies voor een correcte werking van de website.

Hieronder vindt u de antwoorden op vragen die veel gesteld worden door onze klanten. U kunt dus het beste eerst kijken of het antwoord dat u zoekt hier tussen staat. Bent u opzoek naar een vraag over betalen of bezorgen of over ons bedrijf? Deze antwoorden vind je op de gespecialiseerde pagina’s. Als u vraag er onverhoopt niet tussen staat kunt ons altijd e-mail sturen of bellen met onze klantenservice, we helpen u graag verder.

 • Wanneer moet ik als burger een mondkapje dragen?

  Omdat het in het OV moeilijk is om de 1,5 meter afstand te houden, is het per 1 juni 2020 voor iedereen verplicht om een niet-medisch mondkapje te dragen als u gaat reizen met het openbaar vervoer. Dit geldt niet alleen voor reizigers, maar ook voor medewerkers in het openbaar vervoer. In alle andere gevallen is het dragen van een niet-medisch mondkapje niet verplicht. U hoeft dus geen mondkapje te dragen tijdens het boodschappen doen, of een bezoek aan de kapper. Maar wij van Mondkapjes.com vinden het absoluut raadzaam om wel een mondkapje te dragen in (drukke) openbare gelegenheden en/of plekken waar de 1,5 meter afstand niet gewaarborgd kan worden.

 • Hoe vaak kun je een mondkapje gebruiken?

  Wegwerp-mondkapjes kunt u maar één keer gebruiken. U kunt deze mondkapjes ca. drie uur dragen. Daarna moet u ze weggooien en of een nieuw mondkapje opdoen. Mondkapjes mogen bij het restafval worden afgevoerd.

 • Bieden niet-medische mondkapjes een goede bescherming tegen het virus?

  Nee. Een niet-medisch mondkapje beschermt niet uzelf, maar kan de mensen rondom u beschermen als u het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen.

 • Zijn er helemaal geen mondkapjes die goed beschermen?

  Er zijn wel degelijk mondkapjes die een goede bescherming bieden. De zogeheten FFP2-maskers. Deze maskers zitten zeer strak op het gezicht en ze beschikken over een speciaal filter om door te ademen. Ziekenhuispersoneel draagt deze maskers wanneer ze in de buurt zijn bij patiënten met waterpokken, mazelen en de griep.

 • Wat is het meest gebruikte model mondkapje?

  Het meest gebruikte model mondkapje is het zogeheten chirurgische mondmasker. Deze bestaat vaak uit meerdere lagen en wordt losjes over de neus en mond gedragen. Met twee elastieken kunt u het mondkapje achter uw oren bevestigen. Het textiel werkt als een soort luchtfilter en beschermt de patiënt- of de mensen om u heen – tegen micro-organismen die door u worden uitgeademd. Anderzijds beschermt het chirurgische mondmasker u zelf tegen vloeistof spatten afkomstig van de mensen om u heen. Het masker heeft dus een dubbele werking. Let er wel op dat u het mondkapje nooit aan de buitenkant vastpakt. Mocht daar een virusdeeltje kleven, dan is de kans groter dat u besmet raakt.

 • Wat is het verschil tussen type II en type IIR maskers?

  Per type chirurgische mondmasker gelden afwijkende eisen. Het wezenlijke verschil tussen Type II en IIR is dat deze laatste vloeistofbestendig is.

 • Klopt het dat jullie zowel medische als niet-medische mondkapjes verkopen?

  Dat klopt we zijn zelf voorraadhoudend en hebben ruim voldoende voorraad om zowel de consument als zorginstellingen te voorzien van medische mondkapjes. Mocht de toestroom van nieuwe voorraad onverhoopt afnemen kunnen wij ten alle tijden besluiten de verkoop van medische mondkapjes aan consument en het mkb tijdelijk te staken.